Nieuws

Van Knippenberg Metaal industrie doet actie met Darum.

 

Scholieren bezoeken Van Knippenberg Metaalindustrie in Hedel

Met het bezoek van twee grote groepen leerlingen van het Cambium uit Zaltbommel en het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg sluit Van Knippenberg Metaalindustrie BV het scholen projectjaar 2018 positief af. Het project met 10 scholen dat Van Knippenberg al een aantal jaren doet krijgt ook in 2019 weer een vervolg.

Peter van Knippenberg, de directeur van het familie bedrijf is blij met de positieve reacties. “Het zijn veel verschillende scholen met veel verschillende niveaus en je verhaal is dus elke keer weer anders.” “Daarnaast vinden wij het ook wel een sociale verantwoordelijkheid om leerlingen echt een kijkje in ons bedrijf en bij onze machines te geven, dat is toch weer anders dan een blik op de website.”

Vroeger was het heel gewoon om een keertje met een familielid mee te komen naar het werk om eens mee te kijken of het misschien iets voor jou was. Die cultuur is in Nederland helemaal veranderd. En omdat de drempel voor veel scholieren best groot is om ergens aan te bellen en te vragen of ze eens mogen kijken, heeft Van Knippenberg Metaalindustrie het initiatief genomen om de scholen uit te nodigen om projecten te doen en bedrijfsbezoeken te organiseren.

De scholen reageren heel positief. “Het is eigenlijk steeds weer een feestje om langs te komen en voor de leerlingen is het een kijkje in een mogelijke toekomst”, aldus de heer Rengelink, docent van het Cambium in Zaltbommel. “Het is ook wel leuk om te zien dat er steeds weer groei en verandering is. Nu was er weer een nieuwe hele grote buizenlaser.”

Ook de heer Numan van het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg reageert positief. “Leuke excursie met mooie technieken en ‘stralende’ mensen.”

 

De Bystronic Xpert 200 in gebruik genomen bij Van Knippenberg

De Bystronic Xpert 200 in gebruik genomen bij Van KnippenbergBegin December 2016 is er bij Van Knippenberg Metaalindustrie in Hedel, een hyper moderne kantbank geplaatst en in werking gesteld.

Deze Bystronic Xpert 200 heeft  een aantal aanpassingen die speciaal voor Van Knippenberg gemaakt zijn. Een van de speciale aanpassingen is de extreem grote dagopening. Daardoor  kunnen de medewerkers van Van Knippenberg  sneller  producten met een grote opstaande zijkant verwerken. Door aanschaf van deze  machine met 2 buighulpen en de 5 assige aanslag gaat Van Knippenberg Metaalindustrie weer sterker het nieuwe jaar in. De heer Peter van Knippenberg (directeur)  is blij met de nieuwe machine… “Om je concurrentiepositie in de markt te behouden, moet je steeds sneller, betere producten leveren. Omdat we voorzichtig willen blijven groeien en onze klanten top producten willen blijven leveren zijn dit soort grote investeringen onontbeerlijk .”

“Deze Bystronic Xpert 200 werkt met een By-bend programma zodat  de stepfiles die we van de klant krijgen of zelf maken rechtstreeks naar deze  Bystronic gaan. Daardoor kan de Bystronic direct de correcte producten maken. Het productieproces  wordt versneld en lees-fouten of  zet-fouten komen  niet meer voor.  Kortom een investering in de toekomst die we met plezier doen om onze klanten optimale producten te kunnen blijven leveren en de arbeidsplaatsen van onze werknemers zeker te stellen.”  zegt Van Knippenberg.

Plaatsen-CNC-Draaibank

(foto: Van Knippenberg)

Van Knippenberg investeert in Samsung draaibank

Oktober 2016 werd de Samsung PL249 BLM wordt op zijn plaats gezet bij Van Knippenberg

Van Knippenberg Metaalindustrie uit Hedel heeft onlangs geïnvesteerd in een PL249 BLM CNC- draaibank van Samsung met automatische aanvoer. De nieuwe machine weegt al snel vier ton, dus dat is niet iets om een paar keer te verplaatsen; die moet direct op de goede plek in de werkroute komen.

“Het bijzondere van deze machine is dat hij zo ontzettend veel kan”, vertelt Maurice Schouten, CNC-draaibankspecialist bij Van Knippenberg. “De Samsung PL249 BLM heeft automatische stafaanvoer en er zitten veel automatisch aangedreven gereedschappen. Hierdoor kan je de machine programmeren om extreem moeilijke dingen te laten maken. De CNC-draaibank kan automatisch doorwerken om maatwerk producten te maken. En dat allemaal zonder dat er gereedschappen voor het boren, frezen, zagen e.d. geplaatst, gesteld of aan- afgekoppeld hoeft te worden.” Een aantal werknemers van Van Knippenberg worden momenteel opgeleid om met de machine te werken. Schouten: “Een optimaal resultaat krijg je met de juiste combinatie van goed materiaal en echte vakmensen.”

Investeren in toekomst

“Blijven investeren is belangrijk om je in de toekomst staande te houden, dit zijn echt lange termijn investeringen om onze concurrentiepositie de komende jaren goed te houden”, Aldus Peter van Knippenberg, eigenaar van het bedrijf. Vandaar de weloverwogen beslissing om het toch al grote machinepark verder uit te bereiden met deze nieuwe  bewerkingsmachine. “De meeste bedrijven hebben zich gespecialiseerd maar wij hebben de kracht om heel breed specialistisch werk te leveren. Naast plaatwerk, laswerk, draaiwerk, buigwerk doen wij ook al het constructiewerk en de nabehandelingen zelf in eigen huis”, vertelt Knippenberg.

metaal magazine

Bron:Metaal Magazine

Van-Knippenberg-Schouten-DraaibankVan Knippenberg (l) en Schouten voor de nieuwe Samsung PL249 BLM CNC-draaibank